Udruženje žena „NADA“

Datum registracije Udruženja: 25.12.1996. godine

Misija i vizija

Udruženje žena «Nada» je udruženje građana koje pruža pomoć i podršku ženama, djeci, mladima i starim licima sa više aspekata iz oblasti socijalne zaštite kroz: psihosocijalnu i pravnu pomoć i podršku, edukacije, proizvodne programe, pomoć žrtvama koje trpe nasilje, prevencija sociopatoloških pojava kod djece i omladine, socijalnu integraciju raseljenog stanovništva i izgradnju civilnog društva i demokratije.
Vizija: Vizija organizacije je humano društvo bez nasilja sa poštivanjem ljudskih prava, ravnopravne žene sa muškarcima, ekonomski samostalne, društveno i politički emancipovana žena, kvalitetan i siguran život starih i mladih osoba.

Socijalne usluge koje udruženje pruža:

socijalneusluge logo small

Cilj stranice www.socijalneusluge.ba je da vremenom mapira sve organizacije u Bosni i Hercegovini koje nude socijalne usluge za djecu te da mapira te usluge koje te organizacije nude.

Program podržao:

asb logo rgb

Stranica je izrađena uz podršku Udruženja samarićanskih radnika (Arbeiter-Samariter-Bund) kroz pilot projekat „Više znanja, više mogućnosti“.

O socijalnim uslugama

Socijalne usluge su aktivnosti, odnosno stručni postupci institucija, organizacija i službi formiranih radi promocije i ostvarivanja dobrobiti građana. Usluge mogu biti raznolike i uključuju pomaganje ljudima da postanu nezavisni do stepena do kog je to moguće. 

Kontakt

 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  +38751923270
  +38751923270
  www.socijalneusluge.ba