Psihosocijalna podrška za djecu i roditelje iz izbjegličkih naselja Ježevac i Višća

Uslugu nudi:

Udruženje Snaga žene

Opis usluge:

Aktivnost se odnosi na model psihološko-pedagoškog rada sa djecom predškolske dobi, adolescentima i mladima iz prognaničkih naselja Ježevac i Višća. Svrha rada je poboljšanje kvalitete života i razvoj novih mogućnosti, te osiguravanje visoko kvalitetne i fokusirane podrške za djecu koja dolaze iz porodica sa višestrukim problemima kroz pružanje adekvatne podrške psiho-fizičkom razvoju ciljne grupe, kao i umanjenje broja društveno neprihvatljivih oblika ponašanja kako bi se doprinjelo razvoju zdravog društva u cijelini. Program je namijenjen djeci iz navedenih izbjegličkih naselja, Ježevac i Višća. Realizira se dva puta sedmično u navedenim izbjegličkim naseljima, u prostorijama centara za djecu koje je Udruženje opremilo za rad sa djecom.

Ciljna grupa

Djeca, adolescenti i mladi iz izbjegličkih naselja Ježevac i Višća.

Način finansiranja

  • SHL Fondacija

Ostale usluge koje udruženje pruža:

socijalneusluge logo small

Cilj stranice www.socijalneusluge.ba je da vremenom mapira sve organizacije u Bosni i Hercegovini koje nude socijalne usluge za djecu te da mapira te usluge koje te organizacije nude.

Program podržao:

asb logo rgb

Stranica je izrađena uz podršku Udruženja samarićanskih radnika (Arbeiter-Samariter-Bund) kroz pilot projekat „Više znanja, više mogućnosti“.

O socijalnim uslugama

Socijalne usluge su aktivnosti, odnosno stručni postupci institucija, organizacija i službi formiranih radi promocije i ostvarivanja dobrobiti građana. Usluge mogu biti raznolike i uključuju pomaganje ljudima da postanu nezavisni do stepena do kog je to moguće. 

Kontakt

 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  +38751923270
  +38751923270
  www.socijalneusluge.ba