Individualni logopedski tretman za djecu sa govornim poteškoćama

Uslugu nudi:

Udruženje Snaga žene

Opis usluge:

Rad se bazira se na prevenciji, dijagnostici i tretmanu djece, omladine i odraslih sa smetnjama slušanja, glasa, govora i jezika. Na polju prevencije djeluje se kroz usmjerenu, organizovanu i programiranu praksu sprečavanja, odstranjivanja ili minimiziranja uzroka nastajanja i posljedica patologije verbalne komunikacije. Kroz govornu rehabilitaciju precizno se prate cjelokupne seanse primjene u verbalnoj terapiji i iste se evidentiraju pored ostalog i kroz nastale promjene kod pacijenata, što je od posebnog značaja za preduzimanja i nadogradnju programskih sadržaja za kvalitetniji razvoj govora i njegove jezične nadogradnje.
Program se realizira u prostorijama Udruženja, a djeca se u individualni logopedski tretman uključuju nakon procjene defektologa logopeda.

Ciljna grupa

Djeca sa govornim poteškoćama.

Način finansiranja

  • Program sufinansira Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK

Ostale usluge koje udruženje pruža:

socijalneusluge logo small

Cilj stranice www.socijalneusluge.ba je da vremenom mapira sve organizacije u Bosni i Hercegovini koje nude socijalne usluge za djecu te da mapira te usluge koje te organizacije nude.

Program podržao:

asb logo rgb

Stranica je izrađena uz podršku Udruženja samarićanskih radnika (Arbeiter-Samariter-Bund) kroz pilot projekat „Više znanja, više mogućnosti“.

O socijalnim uslugama

Socijalne usluge su aktivnosti, odnosno stručni postupci institucija, organizacija i službi formiranih radi promocije i ostvarivanja dobrobiti građana. Usluge mogu biti raznolike i uključuju pomaganje ljudima da postanu nezavisni do stepena do kog je to moguće. 

Kontakt

 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  +38751923270
  +38751923270
  www.socijalneusluge.ba