Dnevni boravak djece i omladine sa umanjenim intelektualnim sposobnostima

Uslugu nudi:

Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama ,,Neven"

Opis usluge:

Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama okuplja djecu i odrasle sa umanjenim intelektualnim sposobnostima svaki dan od 8 do 16 časova sa ciljem njihovog osnaživanja, razvijanja funkcionalnih sposobnosti, socijalizacije i potpune socijalne inkluzije. Njihovi roditelji su u mogućnosti da se dio dana posvete drugim obavezama, a pruža im se stručna pomoć i podrška u ostvarivanju prava za njihovu djecu.

Ciljna grupa

Primarna ciljna grupa su djeca i odrasli sa umanjenim intelektualnim sposobnostima Sekundarna ciljna grupa su njihovi roditelji, braća ,sestre i rodbina.

Partnerstvo

  • Centar za socijalni rad Prijedor - većina porodica ove djece su korisnici nekog vida socijalne pomoći - sporazum o razumijevanju
  • Centar ,,Sunce,, - javna ustanova u kojoj se školuju djeca sa posebnim potrebama
  • Osnovne i srednje škole
  • Grad Prijedor
  • Nevladine organizacije - sa misijom zaštite prava djece - partnerstvo kroz implementaciju projekata.

Način finansiranja

  • Donacija
  • Grada Grantovi

socijalneusluge logo small

Cilj stranice www.socijalneusluge.ba je da vremenom mapira sve organizacije u Bosni i Hercegovini koje nude socijalne usluge za djecu te da mapira te usluge koje te organizacije nude.

Program podržao:

asb logo rgb

Stranica je izrađena uz podršku Udruženja samarićanskih radnika (Arbeiter-Samariter-Bund) kroz pilot projekat „Više znanja, više mogućnosti“.

O socijalnim uslugama

Socijalne usluge su aktivnosti, odnosno stručni postupci institucija, organizacija i službi formiranih radi promocije i ostvarivanja dobrobiti građana. Usluge mogu biti raznolike i uključuju pomaganje ljudima da postanu nezavisni do stepena do kog je to moguće. 

Kontakt

 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  +38751923270
  +38751923270
  www.socijalneusluge.ba