Dječiji dnevni centar

Uslugu nudi:

Dnevni centar za pomoć djeci iz porodica sa višestrukim problemima „Dječiji dnevni centar“, Trebinje

Opis usluge:

Svakodnevno se u Centru pomaže djeci pri izradi domaćih zadataka i u učenju, savjetodavni i grupni razgovori, slobodne aktivnosti (društvene igre i sl.), različite kreativne i edukativne radionice i sekcije (muzička, dramska, plesna, „napravi sam“ isl.). Djeca u centru provode svakodnevno po 3-4 sata. Podjeljeni su po grupama, grupe su napravljene u zavisnosti od smjena u školama, a dolaze u popodnevnim časovima od 14 – 19h. U dječijem dnevnom centru imamo listu kriterija po kojoj biramo djecu. Djecu nam šalju socijalni radnici ispred Centra za socijalni rad i pedagozi i psiholozi ispred osnovnih škola. Neke korisnike dovedu sami roditelji radi uključivanja u sekcije koje su besplatne. U tom slučaju prikupimo podatke o porodici i objasnimo roditeljima namjenu ovog Centra.

Ciljna grupa

38 – oro djece, od tog broja, primjenom ček liste kriterija i procjenom, odabrali smo 34-oro djece koji su direktni korisnici našeg Centra.

Partnerstvo

Dječiji dnevni centar već petu godinu za redom provodi projekat „Gusjenica“, koji je u saradnji sa IN fodnacijom, podržan od strane Kinderpostzegels-a iz Holadnije. U toku tih pet godina, Dječiji dnevni centar je potpisao sporazum o saradnji sa svim institucijanama i organizacijama koji se koje se bave ovom ili sličnom problematikom (Dom zdravlja Trebinje, Centar za socijalni rad Trebinje, Centar javne bezbjednosti Trebinje, osnovne i srednje škole u Trebinju i nevladine organizacije). Saradnja sa partnerskim institucijama i organizacijama se najčešće ogleda u razmjeni informacija o korisnicima, organizovanju i realizaciji sastanaka, seminara i sl. Sindikalna organizacija grada Trebinja, Udruženje roditelja i djece sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“, Dom penzionera Trebinje i Centar za socijalni rad Trebinje. Partnerstvo regulisano Sporazumom o saradnji. Uloga partnera je bila da obezbjedi prostor u kome će se održavati predstava koju su djeca, uz pomoć volontera, pripremila. Sindikalna organizacija grada Trebinja je obezbjedila novogodišnje paketiće za djecu.

Način finansiranja

Dječiji dnevni centar koristi prostor od grada Trebinja, a finansira se isključivo podrškom donatora.

socijalneusluge logo small

Cilj stranice www.socijalneusluge.ba je da vremenom mapira sve organizacije u Bosni i Hercegovini koje nude socijalne usluge za djecu te da mapira te usluge koje te organizacije nude.

Program podržao:

asb logo rgb

Stranica je izrađena uz podršku Udruženja samarićanskih radnika (Arbeiter-Samariter-Bund) kroz pilot projekat „Više znanja, više mogućnosti“.

O socijalnim uslugama

Socijalne usluge su aktivnosti, odnosno stručni postupci institucija, organizacija i službi formiranih radi promocije i ostvarivanja dobrobiti građana. Usluge mogu biti raznolike i uključuju pomaganje ljudima da postanu nezavisni do stepena do kog je to moguće. 

Kontakt

 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
  +38751923270
  +38751923270
  www.socijalneusluge.ba